Opening blogg

Med Dagar Kvar 

till vi öppnar upp lokalen för alla

48 timmar kvar till vi ska börja hålla öppet stadigt. Planen är att det ska ske 3 dagar i veckan.  

Måndag 15-21

Torsdag 15-21

Lördag 15-21

Så får vi se hur det fungerar, det kan kommas att justeras lite efter behov. Och sen bor nästan alla av oss inom minuter från lokalen så någon kan i regel möta dig där för att ge ut delar du vill ha på andra tider. Och skulle några vilja köra ett bygg-ryck nån helg tex så kan vi säkert ordna så ni kan börja före 15 och/eller hålla på längre än till kl 21, eller under dagar och kvällar som i vanliga fall är stängda. Hör av dig så löser vi något.

Just nu håller vi på att sätta ihop 3D-printern som först och främst ska printa flex till er from torsdag. Gör det själv-platserna är färdiga och ska bara utrustas lite till så alla verktyg och kablar osv finns på plats innan vi öppnar.

Storbilden som ska köra feta Freestyle klipp i butiken samt användas för att flyga i Velocidrone för oss och er ska upp på väggen imorgon och sen drar vi kablar osv på kvällen och under natten till torsdag om det behövs. 

Jag vill ha saker i hyfsat bra ordning för er from torsdag kl 15 men till viss del så får lokalen utvecklas under veckorna framåt sen så den får rätt “feel”. Ta med din whoop om du kikar förbi förresten, och vill nån bygga whoop-bana genom butiken, korridoren och ut och in genom öppna fönster så kommer det gå ofta. 🙂

Men, vilken roll fyller DroneSportz egentligen?

Vi vill att DroneSportz ska vara värt ett besök för att bara snacka lite eller för att hänga med folk i hobbyn en kväll ibland. Kanske kan vi göra att reparationer och bygga blir roligare för dig – också. 

Så kom förbi och säg hej nån kväll framåt om du tycker att det är bra att Stockholm fått sitt eget FPV-ställe tillslut. Och Sverige en hörnsten till att bygga hobbyn och sporten vidare på.

Visar ni oss förtroende som leverantörer så kommer vi finnas här och se till att FPV i Sverige blir det vi vill att det ska vara. Vi som driver firmorna som finns i norra Europa inom FPV kan ofta inte slåss mot säljportaler på nätet prismässigt men vi KAN göra det tidsmässigt och vi blir i regel inte dyrare i det långa loppet.

Några paket får extra tullar på sig, nåt kommer inte fram alls och vinsten det genererar kommer inte piloterna i Skandinavien till nytta på minsta sätt. Och varje dag dina delar är på väg är en dag mindre med favvo-Quaden redo att flygas. Sammantaget ger avstånd kostnader som ofta läggs på värdet på din order veckor eller månader senare, samt i många fall kostnader ditt psyke får hantera i form av vansinne eller enorma mängder tålamod.

Det räcker inte att bara finnas nära!

Mycket sant!

I slutänden måste vi kunna visa oss värda dina affärer och det tänker DroneSportz göra ALLT för att inte bara visa, utan för att Bevisa att vi är. Inte minst genom de investeringar som görs och har gjorts för att inte bara stödja er som håller på utan för att göra steget från idé till att faktiskt komma upp i luften betydligt enklare.

Det kommer finnas många skyddsnät om du kommer till oss som rookie. Vi fångar upp dig om ett problem blir för stort eller jobbigt innan du kan saker själv, och vi lär dig vad du behöver kunna för att bygga och laga själv. Som tex att löda, felsöka osv.

Och vill du bara slippa att bygga en gång eller flera så bygger vi ihop din quad åt dig eller har färdiga. Under senare hälften av mars börjar flygfärdiga Quads dyka upp mer och mer till försäljning.

Sen ska man inte dramatisera svårigheterna. Har du aldrig hållit i ett verktyg förr så kommer du ha kunskaperna som behövs för det här på 1-3 kvällar hos oss.

Efter det kommer fritid ha ytterligare några dimensioner att erbjuda dig – för resten av ditt liv.

Friheten och känslan av action, eller totalt lugn för den delen, som man får via FPV-flygning är totalt fantastisk. Du är kvar på marken men “ser ut genom framrutan” på en vansinnigt snabb flygmaskin, en som vänder på en 5-öring från höga hastigheter och som har totalt galen acceleration. Och det är du som är piloten.

Det är ingen ovanlighet att en Quad toppar norr om 150 km/h utan minsta modifikation, eller stiger 5-8 våningar rakt upp från stillastående på marken – på en halv sekund.

Samtidigt är de exakta nog för att alltid träffa “gaps” som inte är mycket större än quaden, även i höga hastigheter.

Den svaga länken är – som tur väl är – … du.

Oavsett om du är nybörjare eller Världsmästare.

“Som tur väl är?”

Ja, precis. Det här är som schack på det sättet att du kan flyga i 30 år och ändå alltid ha lika mycket utmaningar att möta.

Jag brukar säga att antalet crasher man gör inte sjunker inom Quad efter man flugit i en månad eller så. Vad vi pysslar med är att utmana våra gränser, och ligger man på gränsen så crashar man rätt ofta. Skillnaden mellan crasherna när man flugit i en månad och de man gör efter 1, 2, 3… år är enbart att de skett medan man försökte sig på mer spektakulära trick än man gjorde efter en månad. 

Så kom till oss!

Personligen eller via nätet så ska vi se till att ta dig ett steg till, oavsett hur få eller många du redan tagit som framtida eller nuvarande FPV-Pilot.

 

DroneSportz – We’ll make you fly