This is

DRONESPORTZ

DroneSportz – vilka är vi? Varför finns vi?

Jag startade DroneSportz och heter Daniel Fransson, DAF FPV 

Tankarna på att starta en ny dedikerad butik för den snabbt växande hobbyn som omger drönare uppstod ganska snart efter jag började flyga, så sent som sommaren 2018. Jag hade letat efter en ny hobby som jag verkligen kunde känna passion för sen jag bröt ryggen 2005 som sponsrad förare i ett Belgiskt Supermoto team. Hojarna var mitt liv från 10 års ålder fram till den sekunden, och det är nästan en underdrift att beskriva det så.

Sen gick 13 år, de första 7 i rullstol, ständigt letande efter något med action, fart och en aspekt av tävling eller bedömning i sig – som jag både kunde älska att göra men också utföra utan att mitt handikapp tvingade mig att sätta en annan nivå än andra.

Enter Quads!

Efter första 5 minutrarna i luften så var jag biten. Mycket tack vare det underbara gänget QwadKwadders från Södertälje med omnejd. Alla passionerade, hjälpsamma och med lite olika specialintressen inom hobbyn. De var extremt viktiga för att få igång mig och de gjorde också att jag insåg varför en betydande del av de som intresserar sig för det här slutar innan de lyckats komma upp i luften. Det är en del att lära sig, inget speciellt avancerat men det är svårt att göra ensam. Varje gång jag fick problem så fanns någon med djupa kunskaper om det inom gruppen. Efter att ha letat i 13! år så hittade jag vad jag hade sökt. och jag insåg också vilken tur jag hade som hade de jag hade runt mig då, för sen dess har jag flugit en bra bit över 1000 batterier.

Jag började flyga inomhus i november pga vintern, köpte snabbt gates och kuber och började träna för att ha nåt att göra när jag flög inomhus och därifrån tog det dagar innan jag beställde delar för att bygga 2 racers och satsa lite semiseriöst på att rejsa SDC -19.

Det som nu är DroneSportz utvecklade sig från insikten att många behöver stöd för att komma igång – via upptäckten att vi i Sverige ofta har problem med delar. Antingen pga att de inte finns alls inom landet eller för att långa leveranstider och tullen orsakar extra väntan och kostnader medan veckorna går med favorit-Quaden död i på arbetsbänken. 

Tanken övergick i reserach. Därifrån vidare till kontakter med eventuella leverantörer. En god vän inom Qwad Kwadders JohnSweFpv samt en personlig vän med professionell historia inom drönarvärlden invegs även då jag inte kan skapa det jag vill på egen hand. De finns vid sidan av mig i DroneSportz nu.

Jag ville ha en dedikerad e-butik, en hemsida och ett företag som stannar i communityn inte bara för att få en “del av kakan” utan för att göra själva kakan större, som verkar för hobbyns bästa och som kan ge den en extra push. Jag ville ha 3st Gör-det-själv-platser, kontor, butik och lager på samma plats så vi kan hjälpa Newbies i regionen att komma igång samt ge andra i Stockholms-området en plats att hänga och bygga med oss eller nån kompis som sällskap.

Jag ville ha det du förhoppningsvis möter när du kommer till oss.